Inga widgetar hittades i sidofältet!

Anläggningsregler

Du som använder vår anläggning är själv ansvarig för att veta vilka regler som gäller.

Ev. skador på anläggningen ersätts av anläggningshyraren.

Godkänd ridhjälm ska bäras vid all ridning, longering, tömkörning och löshoppning.

För omyndig elev måste en vuxen finnas med på marken vid all hoppning, longering och tömkörning.

Tänk på att mocka efter dej, både efter ridning samt parkeringen. Du kan även behöva kratta, tex efter hoppning eller longering.

Hörnet vid H i ridhuset får användas till att hänga kläder, göra iordning sin häst etc. Stå så långt inne i hörnet som möjligt och försök att skynda dej för att inte störa ridningen för de andra ekipagen mer än nödvändigt. Antalet fotfolk i manegen ska hållas nere! Använd läktaren i första hand.

Transporter/hästlastbilar parkeras så nära det går där platsen för gödsel finns på parkeringen.

BOKNING FÖR DIG SOM BETALT ANLÄGGNINGSHYRA

Anläggningshyran, som gäller för ridhus och utebanorna, är personlig och avser 1 häst/ryttare. (En del har fler än en anläggningshyra) När du har löst din anläggningshyra samt medlemsavgift är du välkommen att boka.

Ridhuset får man bara boka 1h i taget per anläggningshyra. Bokning ska ske senast 24h före aktuell tid på manegeschemat som hänger på fönstret mot kontoret (ingång mot cafeteria/toaletten). Lägg gärna ut bild på din bokning i vår facebookgrupp.

Vita omärkta fält är tider du kan boka i ridhuset. Markera gärna med vad du ska göra ex unghäst, longering. Detta får inte utnyttjas som en förevändning för att försöka stänga andra ute ur ridhuset. När du har bokat ta gärna ett kort på manegeschemat och lägg ut på GRK:s facebookgrupp. Kan du inte använda din bokningstid ska tiden strykas så fort som möjligt. Vid sena återbud, meddela gärna i vår facebookgrupp så andra vet att tiden är ledig.

Bokning medför ej ensamrätt – du har inte rätt att neka andra att komma in och rida.

Ridning för tränare, hoppning, longering/tömkörning får endast ske på bokad tid, ej i paus. Hoppning sker enligt anvisningar från TR.

Löshoppning får endast ske i ridskolans regi, kontakta oss på 0555-61472

Inga hästar får släppas lösa i ridhuset eller på ridbanorna ute.

DU SOM ÄR MEDLEM MEN EJ LÖST ANLÄGGNINGSHYRA

Som medlem kan du välja att betala per gång du är på anläggningen (ridhus och utebanor). 

Detta betalas på plats via Swish, QR-kod finns i ridhuset och ryttargången. Märk med namn och datum.  

Du har rätt att rida i paustider samt vita fält ej disponerade av ridskolan i ridhuset och på utebanorna. 

Du har inte rätt att boka anläggningen.

RIDSKOLAN 

Alla färgade fält eller fält markerade med ridskolan/manegevård är tid du som privatryttare inte får gå in.  Då har ridskolan sin verksamhet.  Vi reserverar oss för sena ändringar! Vid sena ändringar lägger vi ut detta i vår facebookgrupp.

PAUS

OBS! Kontrollera att ingen lektion pågår i manegen innan du går in i ryttargången. (ex. genom att fråga i stallet eller cafeterian) Detta för att minska olycksrisken! 

I fält märkta med PAUS är du välkommen att rida, men inte för tränare, inte longera/tömköra eller hoppa. Vi önskar också att ni inte leder era hästar i  paustiderna. (fram/avskrittning för hand är okej)
Pausen är ledig tid för alla som betalar anläggningshyra (per gång eller hela terminen) och är inte bokningsbar tid. Hinder och annat material kan stå framme i paus för lektionerna.  Vi önskar att ni när lektionshästarna kommer in för att börja lektionen så snabbt det bara går avslutar er ridning och lämnar manegen. Vid behov kör vi värmepannan innan/mellan lektionerna.

Tänk på att läsa reglerna för ridhuset! Dessa sitter på väggen i hörnet vid H.

Hjälp varandra om någon är osäker på vad som gäller.

HYRTIDER

Lördag kväll finns tider att hyra. Hyra = fullständig ensamrätt.

Hyrtid för dej med anläggningshyra kostar 80kr extra. Bokas på 0555-61472 innan torsdag 18:00,  därefter släpps tiderna fritt för bokning. För dej utan anläggningshyra kostar en hyrtid 250kr.

Ridskolan kommer markera att tiden är HYRD och inte bara bokad så inga missförstånd sker angångende ensamrätt.

RIDNING FÖR TRÄNARE

Privatryttare får träna för valfri tränare. Tränaren får ha högst 2 ekipage/gång och två gånger per månad. F-skattesedel krävs av tränare som ej avlönas av Grums Ridklubb. 

Fr o m 17/9 2012: Alla träningar för valfri tränare som klubbens tävlingsryttare vill göra kan meddelas ridskolans kontor i god tid så avbokning på manegeschemat kan göras. Detta medför ensamrätt.

Från och med HT2013 så tillkommer en bokningsavgift på 50 kr/ekipage vid träning för externa tränare.

RIDNING PÅ TERRÄNGBANAN
Här får man rida om man har GRÖNT KORT FÄLTTÄVLAN, dock inte ensam. Övriga träningar via Grums Ridklubb. Anmälan för att rida på terrängbanan måste alltid göras till någon av ridskolans ridlärare. Detta är för att dagsformen på terrängbanan avgör tillträde. Anläggningshyra/Hyra per gång krävs.